– dodawanie do środków spożywczych jednego lub kilku składników odżywczych, niezależnie od tego, czy naturalnie występują one w tym środku spożywczym, czy nie, w celu zapobiegania niedoborom lub korygowania niedoborów tych składników odżywczych w całych populacjach lub określonych grupach ludności. Według ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
Zobacz także
INNE MIEJSCOWE ZAGROŻENIE
– to zdarzenie wynikające z rozwoju cywilizacyjnego i naturalnych praw przyrody niebędące pożarem ani klęską żywiołową, stanowiące zagrożenie dla życia, zdrowia, mienia lub środowiska, któremu zapobieżenie lub którego usunięcie skutków nie wymaga zastosowania nadzwyczajnych środków; Według ustawy z dnia 24 sierpnia 1991 r. o ochronie przeciwpożarowej (tekst jedn. z 2009 r. Dz. U. nr 178, […]
URZĄDZENIE ELEKTRYCZNE
– Urządzenia, które przekształcają prąd na inne formy energii lub pracy
NARZĘDZIE ZWYKŁE
– narzędzie, które nie spełnia wymagań dotyczących narzędzi bryzgoszczelnych lub wodoszczelnych. Według norm dotyczących bezpieczeństwa użytkowania narzędzi ręcznych o napędzie elektrycznym z serii: PN-EN 60745 i PN-EN 50144.