– dodawanie do środków spożywczych jednego lub kilku składników odżywczych, niezależnie od tego, czy naturalnie występują one w tym środku spożywczym, czy nie, w celu zapobiegania niedoborom lub korygowania niedoborów tych składników odżywczych w całych populacjach lub określonych grupach ludności. Według ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
Zobacz także
WIDŁY
– najczęściej stosowany osprzęt umocowany na płycie czołowej wózka jezdniowego w sposób, który pozwala na dowolne ustawienie ich w granicach płyty. Obciążenie wideł zależy od odległości środka ciężkości podnoszonego na widłach ładunku do płyty czołowej wózka. Wykres obciążenia znajduje się w dokumentacji każdego wózka. Według E. Kołodziejczyk, BHP kierowcy wózka jezdniowego, Kolpress, Warszawa 2006 r.
PRACE ELEKTRYCZNE
– prace wykonywane przy urządzeniach elektrycznych lub w ich pobliżu, takie jak: badania i pomiary, naprawy, wymiany, modernizacje, rozbudowa, montaż i przeglądy.
CHEMIOTERAPIA
– leczenie chorób, w tym nowotworowych, infekcji, inwazji pasożytniczej przy pomocy środków chemicznych. Środki chemioterapeutyczne obejmują, oprócz leków przeciwnowotworowych, leki przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwpasożytnicze. Według R.M. Youngson, Collins Słownik encyklopedyczny Medycyna; RTW 1997 r.