– samodzielny lub wymuszony obieg cieczy lub gazów.
Zobacz także
ZAKŁAD ŻYWIENIA ZBIOROWEGO
zakład wykonujący działalność w zakresie zorganizowanego żywienia konsumentów. zakład wykonujący działalność w zakresie zorganizowanego żywienia określonych grup konsumentów, w szczególności w szpitalach, zakładach opiekuńczo-wychowawczych, żłobkach, przedszkolach, szkołach, internatach, zakładach pracy, z wyłączeniem żywienia w samolotach i innych środkach transportu oraz wojskowych polowych punktów żywieniowych Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia
ERGONOMIA HOLISTYCZNA
– to pełne doświadczenie przestrzeni, to spojrzenie z szerszej perspektywy. o perspektywa, która uwzględnia wszystkie aspekty. Niemożliwe jest lepsze prowadzenie biznesu, redukcja liczby zwolnień lekarskich oraz promowanie zdrowego stylu życia, jeśli środowisko pracy nie jest dostrojone do potrzeb pracowników i organizacji. Potrzebna jest harmonia. za: https://www.kinnarps.pl – całościowe podejście do miejsca pracy – zaplanowanie i […]
CZĘSTOTLIWOŚĆ AKUSTYCZNA
– częstotliwość drgań słyszalnych zawarta w paśmie od 25 do 20 000 drgań na sekundę.