– ogół warunków, które muszą być spełnione, i działań, które muszą być podjęte na wszystkich etapach produkcji żywności i obrotu żywnością w celu zapewnienia zdrowia i życia człowieka. Według ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2015 r., poz. 594).
Zobacz także
USŁUGA
– jest każdą działalnością lub korzyścią nie mającą charakteru materialnego, którą jedna ze stron może zaoferować drugiej, co nie koniecznie musi być związane ze sprzedażą dóbr lub usług w porównaniu do produktu, który można kupić na własność.). za: Encyklopedia Zarządzania – W ekonomii usługa wyjaśniana jest jako wykonywana czynność lub produkt niematerialny. W konspekcie gospodarczym […]
FIZJOLOGIA PRACY
– jest częścią nauki o funkcjach żywych organizmów i procesach fizykochemicznych w nich zachodzących (fizjologii) i zajmuje się badaniem wpływu pracy wykonywanej przez człowieka na jego organizm, a w tym na funkcjonowanie jego poszczególnych organów i układów.
EKOLOGIA
– nauka o zależności między organizmami żywymi a ich otoczeniem.