Pliki cookies

Ta strona wykorzystuje pliki cookies, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Zaakceptuj, jeśli chcesz dalej korzystać ze strony.

Jeśli widzisz ten popup zbyt często, sprawdź czy masz włączoną akceptację plików cookies w swojej przeglądarce.

Polityka prywatności

Akceptuję
SEKA S.A. | Dostarczamy uzupełniające się usługi w zakresie obowiązkowych zadań firm, w każdym mieście Polski.
Zaznacz stronę

System HACCP na etapie obrotu żywnością – wdrażanie i utrzymanie

CELE SZKOLENIA

Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy i umiejętności do samodzielnego wdrożenia i utrzymania Systemu HACCP w zakładzie zajmującym się obrotem żywnością

ADRESACI SZKOLENIA

Szkolenie to kierowane jest do członków Zakładowego Zespołu ds. Systemu HACCP odpowiedzialnych za jego wdrożenie, utrzymanie, weryfikacje i przegląd, a także kierownictwa średniego szczebla, które zajmie się przygotowaniem instrukcji stanowiskowych, nadzorowaniem organizacji produkcji i systemu metrologii

KORZYŚCI

Uczestnicy nabędą praktycznych umiejętności potrzebnych do pełnienia funkcji osoby wdrażającej i nadzorującej system HACCP

ZAKRES TEMATYCZNY

1 dzień – Podstawy systemu HACCP

– Koncepcja, zasady, podstawowe pojęcia i definicje w systemie HACCP,

– Systemowe podejście do kształtowania jakości
Podstawy prawne dotyczące stosowania systemu HACCP w Polsce i Unii Europejskiej

– Charakterystyka zagrożeń zdrowotnych podczas obrotu żywnością w
kontekście zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej (GMP/GHP)

– Etapy wdrażania systemu HACCP w zakładach zajmujących się obrotem żywnością, analiza zagrożeń i identyfikacja Krytycznych Punktów Kontrolnych

2 dzień – Dokumentowanie i audit systemu HACCP

– Dokumentowanie w systemie HACCP – etapy i zasady tworzenia dokumentacji, struktura dokumentacji, główne fazy obiegu dokumentów, zasady tworzenie głównych dokumentów systemowych: Księgi HACCP, Zakładowego Kodeksu GMP/GHP, Procedur Systemowych i Instrukcji Stanowiskowych
– Ćwiczenia z zakresu tworzenia Planu HACCP
Audit systemu HACCP – główne rodzaje i cele auditów, metodologia przeprowadzania, przykładowe pytania auditu zgodności z zasadami HACCP

Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń do nas!

Wybierz temat lub oddział SEKA S.A.

Infolinia
Infolinia

+48 22 517 88 88

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Dział handlowy
Dział handlowy

+48 22 517 88 66

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Białystok
Oddział Białystok

+48 85 871 22 30

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Bielsko-Biała
Oddział Bielsko-Biała

+48 33 300 10 00

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Bydgoszcz
Oddział Bydgoszcz

+48 52 522 57 50

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Gdańsk
Oddział Gdańsk

+48 58 732 08 80

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Gdańsk
Oddział Gdańsk

+48 58 732 08 80

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Gorzów Wlkp.
Oddział Gorzów Wlkp.

+48 95 737 46 20

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Katowice
Oddział Katowice

+48 32 700 22 30

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Kielce
Oddział Kielce

+48 41 230 98 50

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Koszalin
Oddział Koszalin

+48 94 721 42 00

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Kraków
Oddział Kraków

+48 12 203 19 20

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Łódź
Oddział Łódź

+48 42 280 10 50

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Lublin
Oddział Lublin

+48 81 464 16 30

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Olsztyn
Oddział Olsztyn

+48 89 679 94 40

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Poznań
Oddział Poznań

+48 61 624 02 60

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Rzeszów
Oddział Rzeszów

+48 17 717 65 20

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Szczecin
Oddział Szczecin

+48 91 88 19 500

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Warszawa
Oddział Warszawa

+48 22 517 88 50

Jesteśmy online

Jesteśmy offline

Oddział Wrocław
Oddział Wrocław

+48 71 738 38 00

Jesteśmy online

Jesteśmy offline