– dokument wydany zgodnie z zasadami systemu certyfikacji wykazujący, że zapewniono odpowiedni stopień zaufania, iż wymieniona z nazwiska osoba jest kompetentna do wykonywania określonych usług. Wg PN-EN 45013, Ogólne kryteria dotyczące jednostek certyfikujących personel.
Zobacz także
ŚRODEK SPOŻYWCZY ZAFAŁSZOWANY
–– środek spożywczy, którego skład lub inne właściwości zostały zmienione, a konsument nie został o tym poinformowany w sposób określony w przepisach rozporządzenia nr 1169/2011, albo środek spożywczy, w którym zostały wprowadzone zmiany mające na celu ukrycie jego rzeczywistego składu lub innych właściwości; środek spożywczy jest środkiem spożywczym zafałszowanym, w szczególności jeżeli: a) dodano do niego substancje zmieniające […]
ZESPÓŁ CIEŚNI W OBRĘBIE NADGARSTKA
Zespół cieśni nadgarstka to zbiór objawów związany z uciskiem na nerw pośrodkowy przebiegający w kanale nadgarstka (zob. rycinę poniżej). Choroba ta należy do neuropatii uciskowych, co oznacza, że za niekorzystne zmiany w nerwie odpowiada ucisk mechaniczny. za: https://www.mp.pl/pacjent/reumatologia/choroby/140129,zespol-ciesni-nadgarstka to stan chorobowy powstały w wyniku długotrwałego ucisku nerwu pośrodkowego, który biegnie w kanale nadgarstka. Dolegliwości dotyczą […]
CHEMIA FIZYCZNA
– fizykochemia, dział chemii zajmujący się ogólnymi prawami rządzącymi przebiegiem procesów chemicznych oraz zjawiskami fizycznymi towarzyszącymi procesom chemicznym.